Visie ouders

Foutmelding

  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (regel 394 van /home/studie/domains/studiebegeleidingplus.nl/public_html/includes/common.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (regel 2405 van /home/studie/domains/studiebegeleidingplus.nl/public_html/includes/menu.inc).

Visie ouders

'Nee, ik heb mijn huiswerk al af.' 'Ik heb echt genoeg geleerd voor dat proefwerk.´ 'Je hoeft me niet te overhoren.' Discussie over school. In de puberteit heel normaal, naast waarschijnlijk discussies over veel andere zaken. In de puberteit zorgt de ontwikkeling van de hersenen en de hormonen voor een losmaken van het thuisfront en het op zoek gaan naar zelfstandigheid. Leeftijdsgenoten zijn in deze levensfase erg belangrijk en het botst juist vaak met volwassenen. Deze lijken het in de ogen van de puber namelijk altijd beter te weten. Deze ontwikkeling is in de puberteit heel gewoon. Maar...juist omdat de hersenen van de puber nog niet volledig ontwikkeld zijn, is sturing door volwassenen erg belangrijk.

De schooltijd bereidt leerlingen voor op een zelfstandig leven in de maatschappij en het dragen van hun eigen verantwoordelijkheid. Het is de gedeelde verantwoordelijkheid van de leerling zelf, school en de ouders om deze ontwikkeling in goede banen te leiden. Ik ondersteun deze begeleiding op welk punt het maar nodig en mogelijk is. Ik stel de leerling centraal en creëer een leeromgeving waarin de leerling zich veilig voelt en vertrouwen krijgt. Ik werk met behulp van een individueel begeleidingsplan, waardoor de leerling het maximale resultaat kan behalen. Hiernaast vind ik contact met en terugkoppeling naar de ouders en, indien nodig, school erg belangrijk. Aan het eind van iedere maand volgt een terugkoppeling.