Werkwijze

Foutmelding

  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (regel 394 van /home/studie/domains/studiebegeleidingplus.nl/public_html/includes/common.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (regel 2405 van /home/studie/domains/studiebegeleidingplus.nl/public_html/includes/menu.inc).

Mijn uitangspunten voor goede studiebegeleiding zijn de belevingswereld en de persoonlijke kwaliteiten van de leerling. De combinatie van online begeleiding en face-to-face begeleiding is daarom optimaal. Leerlingen vinden het namelijk erg belangrijk om met leeftijdsgenoten samen te zijn en te leren. Maar tevens leven zij in het digitale tijdperk en is online begeleiding haast onvermijdelijk.

Ik houd altijd een gratis intake met de ouders en de leerling samen voorafgaand aan de start van de studiebegeleiding. Belangrijk is om hierin de vraag van de leerling boven water te krijgen. We bepalen dan bij welke begeleiding de leerling het meeste baat heeft en stellen een individueel begeleidingsplan op. Eventuele combinatie van verschillende vormen van studiebegeleiding, afhankelijk van de vraag op het moment, is geen probleem.

Maandelijks geef ik een terugkoppeling naar de ouders. Hiernaast is er altijd ruimte voor ouders voor vragen of een gesprek. Indien nodig zal ik ook contact hebben met de school, de mentor zal hiervoor in veel gevallen de meest aangewezen persoon zijn.